Mehiläisten siitepöly

10,00 

Luonnon oma monivitamiini!

Mehiläistarhauksen oheistuotteena saadaan ravintorikasta siitepölyä, jota kutsutaan  – ei enempää eikä vähempää- elämän pölyksi. Sen esi-isämme ovat ymmärtäneet jo kauan ennen meitä. He ovat ottaneet siitepölyn ravintolisä-käyttöön lisäten sillä mm. energisyyttä, elinvoimaa, suorituskykyä, muistia sekä parantamaan anemiaa ja ruoansulatusta.  

    

Varasto loppu

Mitä siitepöly on ja mistä se muodostuu?                                                                 

Mehiläiset keräävät siitepölyä kukista toukkiensa ravinnoksi kuljettaen valmistamansa siitepölypallerot takajalkojensa vasuissa. Ensin pidetään huoli, että mehiläiset saavat keväällä kuljetettua sitä tarpeeksi pesän omiin tarpeisiin. Tämän jälkeen siitepölykeräimet voidaan asettaa pesän suulle, jolloin osa mehiläisten jaloissa kulkevista siitepölypalloista putoavat keräimeen mehiläisen palatessa pesään.   

                                                                             

Siitepöly on herkkä tuote, joka pilaantuu kosteudesta.  Keräys tapahtuu siis aamu- ja iltakosteuden välissä. Kesken päivän yllättävä kesäsade yllättää myös kerääjän, jolloin pinkaistaan pesille keräimien hakuun. Siitepöly kuivataan heti keräyksen jälkeen, jolloin se säilyy käyttökelpoisena pitkään.               

Siitepölyn väri ja ravintoarvo vaihtelevat kerätyn alueen kasvillisuuden mukaan. Pallojen väristä voi päätellä mistä kasvista siitepöly on peräisin. Omat mehiläiseni saavat hyvin monipuolisesti kaikkea ympäröivästä puhtaasta luonnosta alkaen pajun kukinnasta niittykukkiin ja puutarhan hyötykasveista metsän kasvillisuuteen.

Siitepöly on hyvin monipuolinen luonnon oma lisäravinne, joka sisältää mm. runsaasti proteiinia   ( n. 35 %), välttämättömiä aminohappoja sekä omega-3-rasvahappoja, A-, B-, C-, D-, E-vitamiineja, runsaasti eri mineraaleja, beetakaroteenia, lesitiiniä, koliinia, 22 aminohappoa… Luonnon ihmepölyä suorastaan!

Moni aktiiviliikkuja ja urheilija suosivat ja suosittelevat siitepölyn käyttöä sen hyvien ravinteiden vuoksi. Käytön koetaan lisäävän elinvoimaa, suorituskykyä, vastustuskykyä, parantavan ruoansulatusta, muistia, anemiaa sekä hidastaa ikääntymistä.

Siitepölyn käyttö on myös suositeltavaa mm. uupumukseen, flunssakausina  tai sairastelukierteessä oleville.

Parhaimman hyödyn siitepölyn ominaisuuksista saat kun liotat kuivatut rakeet yön yli tai n. puoli tuntia ennen käyttöä esim. jogurtin, mehun, smoothien tmv. joukkoon. Tällöin ne pääsevät happamassa ympäristössä ”avautumaan” sellaiseen muotoon, josta ne imeytyvät hyvin elimistöömme.

Nauti siitepöly mieluiten aamuisin sen mahdollisen piristävän ominaisuuden vuoksi.

Suositeltava päiväannos on 1/2-1 rkl aikuisille, yli 1-v. lapsille muutamasta murusta – 1/2 tl.

 

Huom! Jos olet allerginen siitepölylle; on mahdollista kokeilla siedätykseen API-terapiaa mutta neuvottele lääkärisi kanssa ennen aloittamista.

Suomalainen tuote. 

Sisältää: mehiläisten keräämää siitepölyä eri kasveista

Pakkauskoko:

100 g

Hinta:

10 € / pss

100,00 €/ kg

Parasta ennen:

katso pakkauksesta

Pakkausmateriaali:

Tuote on pakattu pystyssä pysyvään uudelleensuljettavaan kolmikerrospussiin 

(voimapaperi- PET- CPP), jossa on läpinäkyvä ikkuna. 

Tyhjän pussin voi hävittää kartonkikeräykseen.

 

0/5 (0 Reviews)
Shopping Cart