Mehiläisvahakynttilä kennokuvioinen

9,90 

Palaessaan huoneilmaa puhdistavaa mehiläisvahakynttilää voi ylpeydellä kutsua luonnosta luoduksi artesaanikynttiläksi.

Mehiläistarhauksen sivutuotteena syntyvästä mehiläisvahasta valmistetut kynttilät tuoksuvatkin niin ihanan hunajaiselta – aahhhmmmhhh! 

Tuoksu, joka koostuu 50 eri luonnollisesta aromiaineesta, tulee vahasta itsestään. Siihen ei ole lisätty mitään tuoksuaineita.

Palaessaan mehiläisvahakynttilät neutralisoivat ilman epäpuhtauksia eli puhdistavat huoneilmaa. 

Tämän vuoksi mm. joogaajat ja meditoijat käyttävät tilassa usein mehiläisvahakynttilöitä osana harjoitustaan. Sen äärellä on helppo hengittää ja sen lempeässä tuoksussa ja valossa miellyttävää keskittyä harjoitukseen. Tuli edustaa elämää.

Mehiläisvaha valmistuu mehiläisten toimesta pesissä ja se on täysin mehiläisten oma tuote. 

Se koostuu yli 300 eri aineesta, joista on voitu eritellä noin sata ja vain 41 ainesosaa tunnistettu. Tämän monimutkaisen koostumuksen vuoksi synteettisesti valmistettua mehiläisvahaa ei ole olemassakaan, onneksi.

Käytännössä mehiläisvaha valmistuu niin, että työmehiläiset, joilla on kahdeksan vaharauhasta takaruumiinsa alaosassa erittävät vahaa pieninä lähes värittöminä hiutaleina. Hiutaleiden koko vaihtelee 0,2 ja 1,3 milligramman välillä. Näitä vahahiutaleita tarvitaan yhteen kiloon noin 2 000 000 kappaletta!

Mehiläisvahan eteen on pesissä paiskittu kovin paljon työtä. Siksi se on kallisarvoista ja arvokasta hyvien ominaisuuksiensa vuoksi.

Tämä kynttilä on valmistettu mehiläisvahalevystä, jonka sydän on puuvillaa.

Kynttilän paloaika on pitkä, n. 15 tuntia.

Älä polta kynttilöitä lähellä toisiaan vahan alhaisen sulamispisteen vuoksi.

Mehiläisvahakynttilät voivat puolen välin jälkeen valuttaa, joten polta kynttilöitä aina hyvän alustan päällä. Voit leikata sydänlankaa lyhyemmäksi tarvittaessa.

Polta kynttilöitä aina valvotusti.

Koko:  korkeus n. 10 cm, halkaisija n. 4,5 cm

Materiaali: mehiläisvaha, sydänlanka puuvillaa

         

0/5 (0 Reviews)
Shopping Cart