RAITA mehiläisvahakynttilä, pöytäkynttilä ( tilapäisesti loppu)

8,90 13,90 

Näitä kynttilöitä voin ylpeydellä kutsua luonnosta luoduiksi artesaani-kynttilöiksi.

Mehiläistarhauksen sivutuotteena syntyvästä mehiläisvahasta valmistetut kynttilät tuoksuvatkin niin ihanan hunajaiselta – aahhhmmmhhh!

Tuoksu, joka koostuu 50 eri luonnollisesta aromiaineesta, tulee vahasta itsestään. Siihen ei ole lisätty mitään tuoksuaineita.

 

Kynttilät eivät tuota ilmaan haitallisia hiukkasia ja näin ollen sopivat hyvin myös allergia- ja astma-koteihin, lapsiperheisiin, eläintalouksiin…

Palaessaan mehiläisvahakynttilät neutralisoivat ilman epäpuhtauksia eli puhdistavat huoneilmaa.
Tämän vuoksi mm. joogaajat ja meditoijat käyttävät tilassa usein mehiläisvahakynttilöitä osana harjoitustaan. Sen äärellä on helppo hengittää ja sen lempeässä tuoksussa ja valossa miellyttävää keskittyä harjoitukseen. Tuli edustaa elämää.

Mehiläisvaha valmistuu mehiläisten toimesta pesissä ja se on täysin mehiläisten oma tuote.
Se koostuu yli 300 eri aineesta, joista on voitu eritellä noin sata ja vain 41 ainesosaa tunnistettu. Tämän monimutkaisen koostumuksen vuoksi synteettisesti valmistettua mehiläisvahaa ei ole olemassakaan, onneksi.

Käytännössä mehiläisvaha valmistuu niin, että työmehiläiset, joilla on kahdeksan vaharauhasta takaruumiinsa alaosassa erittävät vahaa pieninä lähes värittöminä hiutaleina. Hiutaleiden koko vaihtelee 0,2 ja 1,3 milligramman välillä. Näitä vahahiutaleita tarvitaan yhteen kiloon noin 2 000 000 kappaletta!

Mehiläisvahan eteen on pesissä paiskittu kovin paljon työtä. Siksi se on kallisarvoista ja arvokasta hyvien ominaisuuksiensa vuoksi.

Muottiin valettujen kynttilöiden paloaika on pitkä. Pieni ja iso RAITA- kynttilöiden paloaika on n. 15 – 20 tuntia.

Mehiläisvahakynttilät voivat puolenvälin jälkeen valuttaa, joten polta kynttilöitä aina hyvän alustan päällä. Voit tarvittaessa lyhentää sydänlankaa.

Älä polta kynttilöitä kovin lähellä toisiaan vahan alhaisen sulamispisteen vuoksi.

Polta kynttilöitä aina valvotusti.

Koko:
Pieni RAITA korkeus 7 cm, halkaisija n. 5 cm
Iso RAITA korkeus 9 cm, halkaisija n. 7 cm

Materiaali: mehiläisvaha, sydänlanka puuvillaa

0/5 (0 Reviews)
Koko

Pieni, Iso

Shopping Cart